gyakorlóblog

Ez nem egy igazi blog! Én ezt a blogot csak azért hoztam létre, hogy gyakorolhassam rajta a blog szerkesztést, nehogy az igazi blogomat barmoljam el.

Konzol Játékok - Medievil

2010.08.01. 16:41 | Mangekyo22 | 2 komment

Szegasztok!

Úgy döntöttem, hogy nem csak animék és mangák bemutatásával és kritikájával foglalkozok, hanem videó-játékokkal is!

Az első alanyom pedig nem más, mint a Playstation egyik legsikeresebb játéka, mely annyira a kedvencem vált, hogy még a mai napig is sokszor veszem elő annak ellenére, hogy 1998-as a játék!

Ez a játék pedig nem más, mint a "legendás" Medievil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Medievil játékot 1998-ban adta ki a Sony (SCE), és az SCE Studios Cambridge készítette a játékot. Stílusát tekintve akció/kaland/platform játék, és egyedül csak Playstation-re jelent meg.

A történet egyszerű, de jó. Egy Gallowmere nevű királyságban Zarok, a gonosz varázsló 100 éves rejtőzködése után a "Fekete Mágiák" könyvével elrabolja az emberek lelkeit, hogy egy hatalmas élőholt hadsereget hozzon létre, ahogyan 100 évvel ezelőtt tette. Igen ám, csak hogy a feltámasztások során véletlenül feltámasztja régi ellenségét is, Sir Dan-t, aki 100 évvel ezelőtt elhunyt a csatamezőn a varázsló elleni harcban. Most Dan kapott egy új esélyt, hogy elkaphassa, és legyőzhesse a gonosz varázslót.

Dan egy hatalmas kalandnak esik neki, ahol rengeteg szörnnyel kell megküzdenie, és rengeteg csavar lesz a történetben is!

Maga a játék a zombi kasszabolás ellenére hihetetlenül vicces! Sokszor lehet nevetni a rengeteg fekete poénokon. De vannak ilyen nagyon nagy húzások is, amikor például Dan hangya méretű lesz, vagy amikor Dan csirke combokkal harcol a zombik ellen. Maga a látvány világ amúgy nagyon hasonlít Tim Burton Karácsonyi Lidércnyomás című filmjére, és ezt sokan a készítőktől még be is vallották, hogy nyúltak belőle.

 

A játék látványvilága az 1998-as időkhöz képest nagyon megelőzte a korát, a mai 2010-es korhoz képest is megállja a helyét látványilag.

Az irányítás pedig valami hihetetlenül egyszerű és könnyű! Futás, ugrás, kaszabolás/kövés gomb, és már boldogulsz is! De persze itt is vannak extra mozdulatok, mint például az extra csapás vagy a pajzs használata.

A zenék csoda szépek lettek, nagyon sokat dobnak a játék hangulatán! Kedvencem a kristályos pálya és a Zarok kastélyában lévő zenék, de a végcímdal is nagyon jó lett.

Tartalom terén is sokat nyújt a Medievil. Alapból 20 pálya + egy rejtett pálya, 55 különböző erejű szörnyike, több mint 30 fegyver, mind a klasszikus 1300-as középkori fegyverekből összeválogatva, köztük rengeteg rejtett fegyverrel is!

Titkok terén pedig érdemes megemlíteni a Hall Of Heroes-t! Ez egy speciális pálya, melyre csak a pályák után juthatsz fel, miután megszereztél egy pályáról egy "kelyhet" (majdnem minden pályán van, de csak akkor tudod felszedni, ha megöltél elegendő szörnyet a pályán). Itt a "nagy hősök" haláluk után, és minden alkalommal, ha idejösz, és egy hősnek a szobra elé állsz, akkor ajándékot is kaphatsz tőlük (ez lehet új fegyver, pajzs, pénz, extra élet stb...), és ha összegyűjtötted az összes kelyhet a játékban, akko még egy titkos megnyerést is kapsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami viszont a játék krémjét megadja, az a hangulat! Valami isszonyatosan király hangulata van, és ezt sok játék nem tudta visszaadni a mai generációkból. Talán a középkori hangulat? Vagy a tömény sok fekete humor? Ki tudja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy valami viszont biztos! A Medievil ha nem is a világ legjobbka, de így is a világ eggyik legjobb játéka! Játsz vele emulátoron, vagy vedd meg a piaci öreganyótól, ha nála látod, és játsz vele, mert ez a játék bizony egy kőkemény játék!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaykorloblog.blog.hu/api/trackback/id/tr112191429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maja088 2012.02.22. 21:25:35

Ez tényleg a világ egyik legjobb játéka!! Én is imáááádom!! :D de sajna a tesóm vagy 9-10éve eladta a ps-emet és azóta nem játszhattam Sir Dan-el :''((( Pedig nagyon szeretnék ismét ezzel a játékkal szórakozni :( :))

töröltprofil (törölt) 2012.06.11. 02:57:41

Emlékszem én ettõl a játéktól anno rosszat álmodtam :D
Az utóbbi idõkben kaptam elõ mert psp-n megjelent.
A Tim Burtonos hangulattal maximálisan egyet értek.
süti beállítások módosítása