gyakorlóblog

Ez nem egy igazi blog! Én ezt a blogot csak azért hoztam létre, hogy gyakorolhassam rajta a blog szerkesztést, nehogy az igazi blogomat barmoljam el.

Szegasztok! Virtua Fighter 5

2010.08.15. 15:21 | Mangekyo22 | Szólj hozzá!

Címkék: fighter virtue

Szegasztok!

Ma az egyik leghíresebb verekős stuff 5-ik epizódját fogom bemutatni, melyet a nagyon híres SEGA stúdió dobott piacra, s mely játék szériának a harc rendszerét már nem egy játék másolta (például Bloody Roar és Dead Or Alive - ha azt annak lehet nevezni...).

A mai alanyom pedig nem más, mint a Virtua Fighter 5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Virtua Fighter játékokat a SEGA készítette, s kezdetben a játéktermekben lehetett csak találkozni velük, de mivel nagyon híres lett a sorozat, a SEGA elkezdte kiadni a Virtua Fighter szériát konzol gépekre is.

A Virtua Fighter 5 is először a játéktermeket látogatta meg (2006-ban, hogy pontos legyek), majd kiadták Playstation 3-ra is a játékot 2007-ben (majd elkezdték a többi konzol gépre is).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lássuk, mit is kapunk a Virtua Fighter 5-ben. Először kapunk + 2 karaktert (a későbbi "kiadásban + 3). Lássuk kik is ők. Az egyikük El Blaze (a három kedvencem közül a TOP első), egy igazi Luchador, aki erős és gyors is, és maszkjához hűen használja a Luchador művészet minden fogását. A másik pedig Eileen, aki nekem eléggé idegesítő volt, főleg a harcstílusa miatt (sokszor megszívat a gép vele).

A régi gárdából mindenkit visszakapunk, Akira-t, Wolf-ot, Kagemaru-t (TOP második kedvencem), Lion és stb... Viszont most szólok, hogy Taka-Arashi is csak a későbbi "kiadásban" van benne, tehát őt itt ne keressétek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lássuk a tartalmat, amivel félig-meddig voltam csak megelégedve. Kezdem a fekete levessel. Nincs se Team Battle, se Survival Battle, se Time Attack, sem egyébb ilyen módozat.

Akkor most jöjjön az, ami van. Van egy Arcade módozat, ahol 7 + 1 ellenfelet kell legyőzni. Van egy Vs mód, ahol egy másik élő ember ellen kell megküzdeni. Van egy Dojo mód, ahol gyakorolhatunk, Costumize mód, ahol ugye kedvenceinket felruházhatjuk minden félével, van egy Quest mód is, ahol karakterünkkel látogathatjuk a "körzeteket", és feledzhetjük magunkat a csúcsra, pénzt és egyébb extrákat bezsebelve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kezdem a játék pozitívumjaival. Az első, és ami tagadhatatlan, az a grafika. 2007-es, és még mindig hihetetlenül élethű a játék. A SEGA nem egyszer csinált gyönyörű grafikájú játékokat, de a Virtua Fighter 5 vissz mindent e téren! A folyók vize, a hóesések, minden úgy van megcsinálva, ahogyan egy nextgen játék látványának lennie kell.

Tetszett még nekem a Costumize mód is, hiszen ki nem akarná kedvenc karakterét cool-abb göncökbe tenni? Utána itt vannak maguk a karakterek is, hiszen nagyon jól ellettek találva egytől egyig, és mindenki saját stílusábban harcol. Karate, Kick Box, Bírkozás... mind megvan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na akkor lássuk csak, mi az, ami miatt nem tudok neki jobbat adni 3/4-nél. Az első számú hiba, hogy NINCSENEK MEGNYERÉSEK. Bizony, még csak grafika által készített sincs. Nem értem, hogy ezt most komolyan gondolták a SEGA-nál? Az, hogy az arcade játéktermekben nincsenek megnyerések, az egy dolog, de ez már egy nextgen konzol! Itt az ember nem csak egy Highscoore listáért akar küzdeni, hanem hogy láthassa kedvenc karakterének sorsát! És a történetett is a wikipedia-ról kellett megkeresnem, hát köszönöm!

A második hiba, az írányítás. Valóban könnyű az irányítás, de ebben az 5-ik részben nem reagál jól a gombokra a játék, volt, hogy nem azt adta be, amitt nyomtam.

A harmadik, hogy itt nincs végtelen idő, tehát bemelegítésre sincs ideje annak, aki még csak most kezdett vele játszani, és csak egy barátjának van meg ez a stuff.

Nyededik hiba, hogy a karakterek jók uygan, és ötletesek, de KEVÉS. Alig vannak 16-18-an. Csak kitudtak volna találni még néhány karaktert, hiszen nem teljesen használtak ki minden harcművészetet (például hol egy ember a capoiera képviseletében?).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát van hibája, nem is kevés, és ezek miatt csak akkor vegyétek meg, ha multiban fogjátok játszani mind testvéretekkel, mind barátaitokkal, mind osztálytársaitokkal. De higyétek el, ha valóban jó verekedős játékot akartok, akkor inkább Soul Calibur 4, Tekken 6 és Blazeblue.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gaykorloblog.blog.hu/api/trackback/id/tr422223353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása