gyakorlóblog

Ez nem egy igazi blog! Én ezt a blogot csak azért hoztam létre, hogy gyakorolhassam rajta a blog szerkesztést, nehogy az igazi blogomat barmoljam el.

2019.07.18. 13:15 | Mangekyo22 | Szólj hozzá!

Próba 1

2012.06.17. 18:26 | Mangekyo22 | Szólj hozzá!

Címkék: proba

Hi!

utolsó euró bankók felvételében szorgoskodnak, valamint már megjelentek a helyzetet kihasználó fosztogatók is, ideje átgondolnunk, mennyiben jó, ha életmódunk teljes egészében a függésen alapul. Mert úgy fest, azok Greece+exit+from+Eurozone[1].jpgérzik most görögben a legkevésbé a pusztulást, akik a turisztikából és a mezőgazdaságból szerezték bevételük nagyobbik felét. Persze ha egyszer áram sem

hungary-administrative-map.jpg

Szegasztok! - Final Fantasy V Advance (GBA)

2010.08.25. 14:47 | Mangekyo22 | Szólj hozzá!

Címkék: szegasztok ff5

Szegasztok!

Ezúttal egy GBA-ás játékról fogok írni nektek, melyet legjobban a RPG-és játékok kedvelői fognak értékelni, és azon belül is a Final Fantasy rajongók.

Melyik a világ 5 legjobb FF játéka? A többség szerint az FF VI, FF VII és FF XII. Én szerintem pedig az FF VIII, FF X és az FF V. A Final Fantasy V egy nagyon jól megcsinált játék, zseniális történettel, harcrendszerrel és zenékkel.

Igen, most a Final Fantasy V-ről lesz szó, és azon belül is a Final Fantasy V Advance-ról.

 

  

Szegasztok! - SEGA Mega Drive Collection (PSP)

2010.08.18. 10:08 | Mangekyo22 | Szólj hozzá!

Címkék: sega

Szegasztok!

Gondolom nagyon sokan szeretik a régi, 20-50 forintokat elnyelő játék termi játékokat (itt természetesen nem a "kaszinókra" gondolok), mint a Pac-Man-t, Ghost'n Goblins-t, Space Invaders és hasonló kaliberű retro játékokat. Na és vajon melyik cég csinálta a legtöbb játéktermi játékot? Nanáci, hogy a SEGA! A SEGA mindig is értett a játéktermekhez, és a retro játékokhoz, ha az unokaöcséimmel bemegyek ritkán a Westend-be, ösztönösen a SEGA gépeit rohamozzák.

És ugye ki ne emlékezne a legendás SEGA Mega Drive (Genesis) gépre? Mielőtt nem jelent meg a Playstation, ő volt a császár. Olyan játékokat dobott rá a SEGA, mint Sonic, Golden Axe, Virtua Fighter, vagy pedig a nagy Martin Szegasztok című műsorában bemutatott Ecco The Delphin.

Nosztalgia a köbön, ugye? És hogy miért mondom most ezt el? Mert ma egy PSP-re megjelent retro játék "collection-t mutatok be, ami a régi SEGA Mega Drive talán 28 legjobb játékát foglalja magába!

Hölgyeim, uraim, hard-kockák és retro búzák, íme a SEGA Mega Drive Collection!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szegasztok! Virtua Fighter 5

2010.08.15. 15:21 | Mangekyo22 | Szólj hozzá!

Címkék: fighter virtue

Szegasztok!

Ma az egyik leghíresebb verekős stuff 5-ik epizódját fogom bemutatni, melyet a nagyon híres SEGA stúdió dobott piacra, s mely játék szériának a harc rendszerét már nem egy játék másolta (például Bloody Roar és Dead Or Alive - ha azt annak lehet nevezni...).

A mai alanyom pedig nem más, mint a Virtua Fighter 5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konzol Játékok - Medievil

2010.08.01. 16:41 | Mangekyo22 | 2 komment

Szegasztok!

Úgy döntöttem, hogy nem csak animék és mangák bemutatásával és kritikájával foglalkozok, hanem videó-játékokkal is!

Az első alanyom pedig nem más, mint a Playstation egyik legsikeresebb játéka, mely annyira a kedvencem vált, hogy még a mai napig is sokszor veszem elő annak ellenére, hogy 1998-as a játék!

Ez a játék pedig nem más, mint a "legendás" Medievil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Medievil játékot 1998-ban adta ki a Sony (SCE), és az SCE Studios Cambridge készítette a játékot. Stílusát tekintve akció/kaland/platform játék, és egyedül csak Playstation-re jelent meg.

A történet egyszerű, de jó. Egy Gallowmere nevű királyságban Zarok, a gonosz varázsló 100 éves rejtőzködése után a "Fekete Mágiák" könyvével elrabolja az emberek lelkeit, hogy egy hatalmas élőholt hadsereget hozzon létre, ahogyan 100 évvel ezelőtt tette. Igen ám, csak hogy a feltámasztások során véletlenül feltámasztja régi ellenségét is, Sir Dan-t, aki 100 évvel ezelőtt elhunyt a csatamezőn a varázsló elleni harcban. Most Dan kapott egy új esélyt, hogy elkaphassa, és legyőzhesse a gonosz varázslót.

Dan egy hatalmas kalandnak esik neki, ahol rengeteg szörnnyel kell megküzdenie, és rengeteg csavar lesz a történetben is!

Maga a játék a zombi kasszabolás ellenére hihetetlenül vicces! Sokszor lehet nevetni a rengeteg fekete poénokon. De vannak ilyen nagyon nagy húzások is, amikor például Dan hangya méretű lesz, vagy amikor Dan csirke combokkal harcol a zombik ellen. Maga a látvány világ amúgy nagyon hasonlít Tim Burton Karácsonyi Lidércnyomás című filmjére, és ezt sokan a készítőktől még be is vallották, hogy nyúltak belőle.

 

A játék látványvilága az 1998-as időkhöz képest nagyon megelőzte a korát, a mai 2010-es korhoz képest is megállja a helyét látványilag.

Az irányítás pedig valami hihetetlenül egyszerű és könnyű! Futás, ugrás, kaszabolás/kövés gomb, és már boldogulsz is! De persze itt is vannak extra mozdulatok, mint például az extra csapás vagy a pajzs használata.

A zenék csoda szépek lettek, nagyon sokat dobnak a játék hangulatán! Kedvencem a kristályos pálya és a Zarok kastélyában lévő zenék, de a végcímdal is nagyon jó lett.

Tartalom terén is sokat nyújt a Medievil. Alapból 20 pálya + egy rejtett pálya, 55 különböző erejű szörnyike, több mint 30 fegyver, mind a klasszikus 1300-as középkori fegyverekből összeválogatva, köztük rengeteg rejtett fegyverrel is!

Titkok terén pedig érdemes megemlíteni a Hall Of Heroes-t! Ez egy speciális pálya, melyre csak a pályák után juthatsz fel, miután megszereztél egy pályáról egy "kelyhet" (majdnem minden pályán van, de csak akkor tudod felszedni, ha megöltél elegendő szörnyet a pályán). Itt a "nagy hősök" haláluk után, és minden alkalommal, ha idejösz, és egy hősnek a szobra elé állsz, akkor ajándékot is kaphatsz tőlük (ez lehet új fegyver, pajzs, pénz, extra élet stb...), és ha összegyűjtötted az összes kelyhet a játékban, akko még egy titkos megnyerést is kapsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami viszont a játék krémjét megadja, az a hangulat! Valami isszonyatosan király hangulata van, és ezt sok játék nem tudta visszaadni a mai generációkból. Talán a középkori hangulat? Vagy a tömény sok fekete humor? Ki tudja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy valami viszont biztos! A Medievil ha nem is a világ legjobbka, de így is a világ eggyik legjobb játéka! Játsz vele emulátoron, vagy vedd meg a piaci öreganyótól, ha nála látod, és játsz vele, mert ez a játék bizony egy kőkemény játék!